Světová výstava kávovarů míří do Brna

Pro milovníky kávy i obdivovatele historické techniky se v těchto dnech v brněnské Olympii připravuje velká výstava historických kávovarů Collezione Enrico Maltoni. Ve dnech 26. března až 5. dubna 2010 zde budou vystaveny dvě desítky unikátních přístrojů, které doplní bohatý doprovodný program a barmanské show.

Zajímá vás, jak vypadal „pradědeček“ dnešního kávovaru?

Dnes může každý milovník kávy stisknutím jediného tlačítka automatického kávovaru ochutnávat nadýchaná capuccina nebo jemná latté. Ale nebylo tomu tak vždy. Od počátku dvacátého století musely kávovary projít dlouhou cestou plnou inovací a postupných „zlepšováků“.

historický kávovarV brněnské Olympii bude v rámci Festivalu kávy k vidění zcela ojedinělá výstava hisotrických kávovarů. Za její realizací stojí nadšený italský vědec Enrico Maltoni, který se již dvacet let věnuje výzkumu, hledání a restaurování starých kávovarů. Svoji kolekci více než dvou desítek unikátních exponátů představil poprvé v Itálii v roce 2001, přičemž se jedná vůbec o první počin tohoto druhu na světě.

Buďte u přípravy největšího capuccina na světě

V rámci festivalu se kromě výstavy historických kávovarů můžete těšit na opravdu bohatý doprovodný program. Během soutěže Latte Art vám kávoví kouzelníci předvedou, co všechno je možné pomocí různých technik vytvořit na kávové pěně. Barmanská show Coffee in Good Spirits zase nadchne všechny milovníky alkoholických kávových nápojů. Přijďte se podívat na přípravu největšího capuccina na světě do speciálně vyrobeného šálku s obsahem 2000 litrů.

kávovar z roku 1933, zdroj: Collezione Enrico Maltoni

Naučte se, jak správně vařit kávu

Vaření kávy je pro mnohé její milovníky zcela rutinní záležitostí. Ale ruku na srdce – víte, jak skutečně správně vařit kávu tak, aby prospívala vašemu zdraví? I to se můžete na Festivalu kávy naučit.

Až budete ochutnávat vynikající lahodná espressa v rámci Cup tastingu, můžete si prohlédnout fotografie z fair trade plantáží nebo obdivuhodnou sbírku kávových mlýnků.

Festival kávy se bude konat v prostorách brněnské Olympie od 26. března do 5. dubna se zajímavým programem vždy od 14 do 19 hodin, o víkendu od 11 do 19 hodin.

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.