Sváteční atmosféra se neobejde bez šálku vánoční kávy

Začínající advent přivítal také první letošní mrazy. A i když na vás vánoční ozdoby blikají ze všech obchodních domů už od října, tu pravou sváteční náladu vám nenavodí nic jiného, ne pořádný šálek horké, kořeněné vánoční kávy. Doporučujeme konzumovat s kopcem šlehačky a zabalení do měkoučké deky.

Latte s vaječným likérem

Těžko byste hledali “vánočnější” nápoj, než vaječný likér. Nejlepší je samozřejmě ten domácí, ale do tohoto receptu vám skvěle poslouží i koupený. Jen musíte dbát na kvalitu! V konvičce pro zpěnění mléka napěňte pomocí páry směs 100ml plnotučného mléka a 100ml vaječného likéru. Připravte si shot espressa, nalijte ho do sklenice na latte a přes stěrku zalijte mlékem tak, aby vám v konvičce zůstala mléčná pěna. I tu nakonec přidejte do sklenice a hotové latte jemně posypte  mletým muškátovým oříškem.

Perníčkové “gingerbread” latte

Sirupy do kávy jsou v poslední době velmi oblíbené a není proto divu, že se nevyhnuly ani kávám s “příchutí vánoc”. Mezi zimní trendy tak patří především perníkové latte, které vás svoji ostře kořeněnou chutí zázvoru zahřeje a povzbudí.

Autor: soundman1024, cc-by

(Autor: soundman1024, cc-by)

V šálku na latte smíchejte shot espressa a lžíci gingerbread sirupu. Přelijte horkým našlehaným mlékem, jako klasické latte a ozdobte pořádnou porcí šlehačky. Na závěr takto připravené latte posypte špetkou mleté skořice a špetkou muškátového oříšku.

Kořeněná vánoční káva

Tento recept funguje skvěle pro pákové kávovary. Pokud ale žádný nevlastníte, dá se kořeněná káva připravit i v klasickém překapávači. Její chuť ovšem ani zdaleka nebude tak intenzivní. Vlastníte kavárnu? Nebojte se vánoční kávu v zimě zařadit na váš nápojový lístek. Své fanoušky si totiž jistě najde. V páce kávovaru smíchejte jednu dávku čerstvě umleté kávy na espresso společně s půl lžičkou mletého kardamomu, špetkou skořice a špetkou muškátového oříšku. Poté z této směsi připravte shot espressa a nalijte ho do připraveného šálku. Ozdobte dávkou šlehačky a ihned servírujte.

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.