Chcete něco speciálního? Vsaďte na sezónní zimní kávu

Mít stálý nápojový lístek s klasickými kávovými nápoji je základ každé kavárny, cukrárny či restaurace. Pokud ale chcete něco extra, měli byste do svého lístku zařadit také sezónní nabídku, v zimě v podobě horkých i alkoholických káv, doplněných o nejrůznější přísady, které vašim zákazníkům vykouzlí úsměv na rtech a vánoční atmosféru v očích.

Šlehačka pro sezonní kávu

                                                                  (Vytvořte zimní kávu s kvalitní šlehačkou, Autor: Jamie Anne)

Kvalita se počítá

Šlehačka je základní a naprosto dokonalou ingrediencí pro přípravu většiny zimních kávových nápojů. V dnešní době už všichni dobře vědí, že není nad pravou domácí šlehačku, které se ta ze spreje plná rostlinných přísad a emulgátorů absolutně nemůže vyrovnat. Abyste měli jistotu, že na nápojích vydrží a nerozpustí se ještě dřív, než ji donesete hostovi na stůl, je dobré pořídit si výrobník šlehačky, který bez problému dosáhne maximálního nášlehu směsi, takže je vaším spolehlivým pomocníkem při přípravě jakéhokoli dortu, kávy, či poháru.

Kromě šlehačky jsou při přípravě sezónních kávových nápojů velmi oblíbené také nejrůznější sirupy, a to především pro svoji širokou škálu příchutí a jednoduché použití. Je libo oříškové cappuccino, karamelové frappé nebo vánoční perníčkové caffé latte? Snadno je připravíte pouhým přidáním sirupu do šálku. Nezapomeňte také na polevy, kvalitní zmrzlinu nebo kapku něčeho ostřejšího. Alkohol s kávou k sobě totiž skvěle pasují.

Bombardino

Naprostá klasika v nabídce zimních nápojů, kterou koupíte téměř na každé sjezdovce a pomalu se začíná dostávat i na adventní trhy. Jak na něj? V menší skleničce smíchejte 20ml vaječného likéru a 10ml rumu a ohřejte je. Poté do skleničky pomalu po stěně přilijte espresso tak, aby vrstvy zůstaly krásně oddělené. Nakonec ozdobte šlehačkou a podávejte.

Medvědí káva

Tato káva je velmi snadná, ale jak je známo v jednoduchosti se ukrývá krása. Pokud by vás ani nenapadlo sladit kávu jinak než cukrem, vyzkoušejte, jak skvěle si rozumí s plnou chutí medu. Do střední skleničky nalijte jednu polévkovou lžíci medu a na něj připravte espresso. Nyní si v konvičce vyšlehejte mléčnou pěnu, jako při přípravě cappuccina a bohatě jím espresso s medem ozdobte. Nakonec můžete přidat polevu.

Námořníkovo caffé latte

K tomu, abyste do caffé latte nalili trošku ochuceného sirupu nepotřebujete recept. Své hosty můžee ale také překvapit oblíbenou kávou s kapkou rumu, která je v zimě pořádně zahřeje. Jak na něj? Nejprve si ze studeného plnotučného mléka vyšlehejte teplou mléčnou pěnu a poté ji nalijte do sklenice na caffé latte. Doprostřed pomalu nalévejte espresso jako do normálního caffé latte a potom stejným způsobem dolijte asi 20ml klasického rumu „tuzemáku“. Namísto cukru podávejte s medem.

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.