Semináře Latte Art: staňte se profesionálním baristou

Jste-li milovníky kávy, určitě jste už slyšeli o Latte Art, speciální technice malování na mléčnou pěnu na kávě. Na zručnost náročné umění bylo dosud vyhrazeno zejména úzkému okruhu profesionálních baristů. Díky seminářům, které nabízí Škola kávy, můžete svým umem překvapit zákazníky ve své kavárně nebo se předvést před návštěvou u vás s doma.

Umění pěny, lití a toppingu

Latte Art je technika dekorování mléčně pěny například při výrobě cappuccina. Existuje několik druhů této techniky, mezi základní patří vytváření obrázků litím našlehaného mléka. Při tomto způsobu malování na kávu se pomocí speciálních jemných pohybů při lití mléčné pěny vytvoří požadovaný ornament.

Obrázek na kávě může být vytvořen také pomocí toppingu (např. čokoládová poleva) nebo kakaa na bílé pěně cappuccina. K tomu se mohou použít také různé šablony, párátka a jiné pomůcky.

Pro dokonalý výsledek jsou podle odborníků důležité tyto zásady:

  • Mléko na Latte Art by mělo být plnotučné a dobře vychlazené
  • Ke správnému našlehání je důležitá čistá a studená nerezová konvička
  • Šálky by měly být nahřáté, ideální jsou hrnečky s větším průměrem

Kde vás to naučí?

Semináře Latte Art u nás nabízí Škola kávy, www.skolakavy.cz. Můžete se zde přihlásit na celodenní seminář, který je složen z teoretické a praktické části. Teoretická část vám vysvětlí jak pracovat s mlékem, v praktické části si vyzkoušíte práci s kávovarem, techniku práce s konvičkou i vlastní lití pěny.

Pokud jste začátečníci, je dobré nejprve se seznámit se správnou přípravou kávy espresso, na některém z přípravných kurzů. Po absolvování semináře získáváte certifikát a stává se z vás certifikovaný barista.

K procvičování vašeho umění se vám určitě bude hodit nový kávovar, šikovného partnera pro kreativní Latte Art si můžete vyhlédnout třeba v internetovém obchodě CESK.

 

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.