Profesionální kávovary pro malé kavárny a restaurace

Vlastníte malou kavárnu, restauraci, cukrárnu nebo mléčný bar? Bez profesionálního kávovaru, se kterým dokážete vytvořit kvalitní espresso, nadýchané cappuccino nebo třeba horký džus ovoněný kořením, se zkrátka neobejdete. Vybrali jsme pro vás několik zajímavých kávovarů určených pro malé a střední gastronomické provozy. Nechte se inspirovat našimi tipy!

Pro nákup profesionálního kávovaru platí stejná pravidla jako pro výběr kávovaru do domácnosti. Zkuste si proto přečíst také jeden z našich starších článků s názvem „Jak vybrat kávovar" o tom, co by neměl kvalitní přístroj nejen na výrobu espressa rozhodně postrádat.

Profesionální kávovary zvládnou větší zátěž

Profesionální kávovary jsou na rozdíl od těch domácích vyrobeny z kvalitnějších, odolnějších materiálů, disponují větším počtem funkcí a hlavně jsou připraveny na větší zátěž. Mívají objemnější zásobníky vody, některé si také umí vodu samy dopustit a dokáží vyrobit více šálků espressa najednou. U profesionálních kávovarů se cení více jednoduchá a rychlá obsluha, snadná údržba a praktické doplňky jako je ohřívací plocha na šálky nebo parní tryska pro šlehání mléka nebo ohřívání různých nápojů.

Širokou nabídku profesionálních kávovarů najdete například v internetovém obchodě CESK.

Nezapomínejte na cappuccino a laté

Malé a střední provozy si vystačí s menšími automatickými nebo jednoskupinovými pákovými kávovary s objemem zásobníku do pěti litrů. Profesionální automat by měl také umět vyrobit mléčnou pěnu na cappuccino. K pákovým kávovarům se dá cappuccinator dokoupit. „Přídavný cappuccinator pro profesionální pákovky se připevní na trysku páry a hadička se ponoří do mléka. Pára proudící do mléka pak dokáže vytvořit skutečně bohatou našlehanou pěnu," říká Michal Černý, odborník na prodej kávovarů.

Je libo profesionální automat?

Pro menší kavárny a restaurace se hodí automatické kávovary, např. DéLonghi ESAM. Přístroj v ceně okolo 12 tisíc korun disponují digitálním displejem se snadným ovládáním, samočisticí funkcí, vestavěným mlýnkem a elegantním designem. DéLonghi ESAM 4500 je výjimečný svojí mlékovkou, díky které je stiskem jednoho tlačítka možné vyrobit cappuccino, laté a další kávové nápoje s mlékem. Přístroj se velmi snadno ovládá a umožňuje nastavit sílu i hrubost namleté kávy, takže vaše espresso bude vždy dokonalé.


Výkonná pákovka SanRemo TREVISO

Model SanRemo TREVISO 1SAP nepotřebuje připojení na vodovodní řád, má vlastní zásobník a je jednoduchý na obsluhu i údržbu," vyjmenovává výhody profesionálního pákového kávovaru pro malé a střední provozy Michal Černý. Jde o malý, ale výkonný pákový kávovar, vybavený klasickým bojlerovým kotlem, profesionálním motorem a vysokotlakým rotačním čerpadlem, se kterým dokážete vyrobit nejen klasické espresso, ale po zakoupení přídavného cappuccinatoru také výborné laté nebo cappuccino. „Profesionální kávovary mají díky velkému bojleru větší tlak a zásobu horké vody i páry. Dokáží proto našlehat krásnou mléčnou pěnu jako žádný jiný kávovar," dodává Černý. TREVISO 1SAP můžete nyní v internetovém obchodě CESK zakoupit za akční cenu.

Zajímáte se o profesionální kávovary pro malé a střední provozy? Klikněte zde a navštivte internetový obchod CESK, ve kterém najdete podrobné popisy jednotlivých typů automatických i pákových kávovarů! 

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.