Perfektní šálek kávy: výsledek optimálního namletí kávových zrn

Káva bezpochyby chutná nejlépe, když je čerstvě umletá těsně před přípravou samotného nápoje. Při procesu mletí kávy se otevírají buňky zrnek a tím se uvolňují éterické oleje, které způsobují, že káva voní. Toto specifické a vysoce kvalitní aroma si káva udrží pouze několik dní, pak se vůně i chuť postupně vytrácejí. Pokud nemáte možnost si kávu sami namlít, je ideální kupovat vakuovanou mletou kávu. 

Je dobré si připomenout, že každý způsob přípravy kávy vyžaduje jinak umleté kávové zrnko. Správné semletí totiž výrazně ovlivňuje kvalitu připraveného nápoje. K přípravě zalévané kávy je nejvhodnější hrubě mletá káva, středně mletá se hodí pro tlakové konvice a mokka presso, jemně mletá je ideální pro přípravu espressa nebo pro kávu filtrovanou přes papírové filtry (překapávaná káva), nejjemněji mletá (prášková) káva je ideální pro přípravu klasické turecké kávy.

Jak si poradit s namletím kávy?

Pokud víme, jakou kávu chceme připravovat a tedy i jakou hrubost mletí požadujeme, můžeme si vybrat z několika možností. Pokud máme automatický kávovar, není problém umlít kávu přímo v něm, naprostá většina současných automatických kávovarů má vestavěný mlýnek na kávu, kde lze nastavit širokou škálu stupňů pro hrubost mletí (až 13 stupňů), vyplatí se zejména kvalitní keramické mlýnky.

profesionálním pákovým kávovarům si zpravidla musíme pořídit ještě speciální elektrický mlýnek, který nám zrnkovou kávu namele na požadovanou hrubost. V gastronomických provozech jsou nutností profesionální mlýnky, jako je například Profesionální mlýnek SanRemo – SR50

Pokud chcete ušetřit práci a čas s mletím a čištěním mlýnku, můžete si na trhu vybrat z široké nabídky kvalitních mletých káv, ideálně ve vakuovaném balení, které maximálně zachovává aroma. Zejména pro profesionální provozy se hodí mimořádné vlastnosti kávy SanRemo.

SanRemo: káva i kávovar od jedné značky

Italská společnost SanRemo přestavuje mladou dynamicky se rozvíjející firmu, která je známé díky distribuci výborné zrnkové kávy, ale také výrobě profesionálních kávovarů. Pokud vás láká myšlenka pořídit si kávovar i kávu do něj od jedné značky, je SanRemo tou správnou volbou. Káva i kávovary SanRemo se hodí zejména do profesionálních provozů, do kaváren, restaurací či barů.

Káva SanRemo je jakostní kávou italského typu, která se vyznačuje výraznou chutí a vůní, důraz na kvalitu je kladen při pěstování, sklízení, pražení i distribuci kávových zrn. Vysoké vlastnosti kávy SanRemo ocení profesionální baristé, ale také všichni milovníci dobré kávy.

SanRemo nabízí řadu druhů kávy zrnkové i mleté se specifickými chuťovými vlastnostmi, například SanRemo Crema, SanRemo Extra, nebo SanRemo Gold.

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.