Osvěžující a plná energie, taková je letní káva

Možná vás napadá, že vám tento článek nenabídne nic nového. Ledová káva, káva se zmrzlinou, frappé, tohle všechno už na svém nápojovém lístku jistě již několik letních sezón nabízíte. Jenomže ledové nápoje z kávy mohou být i méně tradiční a více nápadité. Odliší vás od konkurence a co je nejdůležitější, zaujmou vaše zákazníky.

Ledové caffé latte

Jeden z nejoblíbenějších kávových nápojů, který zaujme opticky oddělenými vrstvami espressa, mléka a mléčné pěny, si můžete dopřát i v ledové variantě pro horké dny. Vizuálně je tento nápoj velmi vděčný, protože na rozdíl od klasického caffé latte je bílé mléko ve spodní části sklenice, zatímco nahoře si na kostkách ledu líně pluje dokonale připravený shot espressa.

Příprava je velmi jednoduchá - do vysoké, čiré sklenice bez ouška, o obsahu asi 300ml dejte pár kostek ledu, které zalijete studeným mlékem. Nakonec pomalu nahoru na led nalijte espresso právě tak, aby se vrstvy nepromíchaly.

Kávové koktejly s kapkou alkoholu

Alkoholické koktejly, ve kterých hraje hlavní roli káva, jsou sice poněkud náročné na použité ingredience, ale o to víc vám zaručují pozornost zákazníků a jejich touhu ochutnat.

Tradiční White Russian  je v kombinaci s kávou prostě dokonalý. K jeho přípravě budete potřebovat 60ml vodky, 30ml Kahuly, 30ml smetany, 15ml vychlazeného espressa a pár ledových kostek. Na dno průhledné sklenice vhoďte pár kostek ledu přes které přelijete vychlazené espresso. Zbylé ingredience promíchejte v shakeru a pomalu přelijte přes ledové kostky tak, aby se vrstvy nepromíchaly. Ozdobte krátkým brčkem.

Black Forest neboli “černý les”, je zajímavý koktejl kterým můžete nahradit poněkud okoukané šampaňské, protože se servíruje v píšťalách, ve kterých vypadá naprosto úchvatně. 60ml vychlazeného espressa, 10ml višňového likéru Maraschino a 10ml bylinného likéru Dom Benedictine promíchejte společně s ledovými kostkami v shakeru a přes sítko přelijte do vychlazených sklenic.

V hlavní roli zmrzlina

K perfektně připravenému espressu se málo co hodí tak dobře jako poctivě připravená zmrzlina nebo kopeček sněhobílé šlehačky.

Banánové potěšení v sobě kombinuje sladkou chuť tropického ovoce se silnou chutí kávy a jemnou šlehačkovou tečkou. V přístroji umixujte 4 shoty espressa, kopeček banánové zmrzliny, jeden zralý, na kousky nakrájený banán a před nalitím do sklenice směs propasírujte přes cedník. Na závěr naservírujte malý kopeček šlehačky a dozdobte troškou holandského kakaa. 

Frappé mnoha chutí je klasika, která vsází na kvalitní ingredience a oblíbenou příchuť zmrzliny, dle preferencí zákazníka. Do mixovací nádoby nalijte 100ml mléka, jedno vychlazené espresso, 4 kostky ledu a vše důkladně rozmixujte a přelijte do vysoké sklenice, ve které už mějte připravený kopeček oblíbené zmrzliny. Ozdobte domácí šlehačkou a posypem hodícím se ke zmrzlině - čokoládovými hoblinkami, karamelovým toppingem, mletými ořechy a mnoha dalšími.

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.