Mistrem v ochutnávání kávy na Cofferight 5

Víte, jak správně ochutnávat kávu? Základům „coffee tastingu" se budete moci naučit na pátém setkání nejlepších českých baristů, hudebníků a všech dalších, kteří se zajímají o kávu a její vychutnávání. Setkání s názvem Coffeeright 5 proběhne 2.červnabrněnské Zemanově kavárně. Na dvanáctihodinovém Coffeerightu 5, který začíná v pravé poledne, se potkáte třeba s písničkářem Xavierem Baumaxou nebo nejlepší českou baristkou Petrou Veselou. 

Jsou lepší zahraniční nebo čeští výrobci kávy?

Možná patříte mezi pravidelné „ochutnávače", kteří si každé ráno připraví poctivý šálek kávy. Umíte ale ocenit opravdu kvalitní presso nebo našlehanou mléčnou pěnu na cappuccinu? Všímáte si, jak je vaše káva ozdobena? Nechte si poradit od skutečných odborníků. Na pátém setkání Coffeeright vás naučí základům správného tastingu a nakonec budete moci poměřit síly s ostatními milovníky kávy. Připraven je zábavný test, jehož vítěz se stane amatérských „ochutnávačem" večera a získá hodnotné ceny.

Na jakou kávu se můžete těšit? Na setkání se představí nejen domácí, ale i zahraniční výrobci kávy. O přízeň návštěvníků budou bojovat například Vescovi, Padova nebo La bohéme café.

Špičkoví baristé a přátelská atmosféra

Organizátoři Coffeeright o uspořádání večírku, na kterém by hrála hlavní roli dobrá káva a přátelská atmosféra, přemýšleli opravdu dlouho. Nakonec slovo dalo slovo a z jednoho večera se stala pravidelná setkání, která probíhají vždy první úterý v měsíci. Každé setkání má speciální téma. Na druhém Coffeeright se například ochutnávala irská káva a Coffeeright 5 má v podtitulu „patent na nejlepší café, neboli velice smyslový den...".

Všech Coffeerightů se účastní špičkoví baristé. Na pátém setkání budete moci ochutnat kávu také od Petry Veselé. Nejlepší česká baristka vlastní vyhlášenou kavárnu v Jílové u Prahy a v letech 2005 a 2007 se stala Mistrem kávy České republiky. Zúčastnila se také  Mistrovství světa baristů v Curychu a Šampionátu v latté art v Antverpách. Petra Veselá je navíc proslulá vytváření netradičních nápojů z kávy. V její kavárně si tak můžete pochutnat třeba na silném pressu se zašlehaným pudinkem a mlékem.

U dobré kávy, dobrá hudba

Na Coffeeright nebude chybět ani doprovodný program. Mezi hudebníky - milovníky kávy se představí písničkář Xavier Baumaxa, skupina Vítrholc, Shivanam nebo Mateřídouška. Společně s nimi vystoupí řada DJ´s, kteří jsou podle oficiální tiskové zprávy „mimořádnými milovníky kávy."

Více informací o plánovaném Coffeerightu 5 najdete na internetových stránkách www.coffeespacialist.cz nebo v letáku, který si můžete stáhnout zde.

Setkejte se s profesionálními baristy a staňte se mistrem v ochutnávání kávy!  

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.