Kávový catering

Pokud jste zvyklí pít opravdu kvalitní kávu, tak se pro vás účast na velkých společenských událostech či konferencích může stát nepříjemným zážitkem. Většinou se zde servíruje káva ve velkém, což se odráží na její kvalitě. Setkat se můžete s překapávanou nebo instantní kávou, ale také se špatně a neodborně připraveným espressem. Pokud stojíte o to, aby se událost, kterou organizujete, stala opravdovým zážitkem a reprezentovala vaši úroveň, je na místě dozvědět se více o kávovém cateringu. 

Káva ve velkém na profesionální úrovni

Kávový catering je příprava kávy na profesionální úrovni pro společenské účely, využívá se na večírcích, konferencích, pro firemní, sportovní, nebo vzdělávací události. Charakteristickým rysem je vysoká úroveň kvality kávy a její reprezentativní servírování. Zpravidla se připravuje klasické espresso a cappuccino, k dispozici jsou služby zkušených profesionálních baristů.

Kávový catering je možné obohatit také o ochutnávku (coffee tasting) a prezentaci různých plantážních kávových odrůd a doprovodný výklad o konkrétní odrůdě a její přípravě.  Je možné servírovat také rozšířenou nabídku nápojů z kávy. Kávový catering se dá přizpůsobit na míru konkrétní události. Klíčovými prvky zůstává profesionální přístup, káva vysoké kvality a také mimořádně kvalitní technika, tedy pouze profesionální kávovary nejvyšší třídy.

Kdo u nás nabízí kávový catering?

  • U nás nabízí kávový catering například Škola kávy (www.skolakavy.cz), která nabízí přípravu kávy přímo ze speciálního baru – obřího šálku, do kterého bylo připraveno největší cappuccino na světě. Počítat můžete s prací zkušených profesionálů, včetně odborníka na kávu, lektora Školy kávy a certifikovaného lektora CBA Roberta Trevisana, který se u nás věnuje organizování Mistrovství baristů v ČR.
  • Kávový catering je možné si objednat také u přední české baristky Petry Veselé, dvojnásobné mistryně ČR v přípravě kávy, která se práci s kávou věnuje více než 6 let a má za sebou řadu odborných kurzů, včetně kurzu certifikovaného espresa Espresso Italiano, který absolvovala v italské Padově. Více informací o jejím kávovém cateringu na kavovekurzy.cz.
  • Služby kávového cateringu nabízí také Kávový klub (www.kavovyklub.eu), který se kompletně postará o veškerý servis, včetně skla a porcelánu. Kromě klasického espressa a cappuccina nabízí také různé speciality, kávy s příchutěmi, šlehačkou, alkoholem a ukázky techniky latte art, včetně prezentace netradičních pozapomenutých způsobů přípravy jednopruhových arabik jako vakuum pot nebo drip.

Kávový catering tak představuje nejen zajištění kompletního kávového servisu na společenské akci, zároveň je jednou z cest, jak rozšiřovat povědomí o kvalitní a odborné přípravě tohoto oblíbeného nápoje.

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.