Kávovary DéLonghi – krása, která funguje – 1. díl

Italské kávovary DéLonghi jsou synonymem elegantního designu, dlouhé životnosti a jednoduchého ovládání. Mezi jejich majitele patří nejen provozovatelé útulných kaváren a vybraných restaurací, ale i nadšení milovníci kávy, kteří si kávovar pořídili do své domácí kuchyně. Přečtěte si 1. díl článku o historii rodinné továrny DéLonghi a jejím světovém úspěchu, který je založen na touze po inovacích.

Od elektrického topení ke světoznámým kávovarům

Rodina DéLonghi založila svoji malou továrnu v roce 1902 v severoitalském městě Treviso. Zaměřila se na výrobu přenosných topných systémů a v roce 1976 se na trhu objevilo její první elektrické topení.

O několik let později vytvořila toaster „Sfornatutto", který odstartoval vítězné tažení DéLonghi v oblasti kuchyňských spotřebičů. Od fritéz, varných desek a grilů nebylo daleko k přístrojům na výrobu espressa a dalších nápojů. V roce 2000 se světu představil první kávovar DéLonghi, jehož jméno „Magnifica" naznačovalo, že všechny kávovary italské značky DéLonghi budou opravdu krásné.

Mezitím se značce DéLonghi podařilo proniknout i na zahraniční trhy. Velký poprask způsobila ve Spojených státech, kde byl italských design kuchyňských spotřebičů přijat s opravdovým nadšením. Úspěch zaznamenaly kávovary DéLonghi i v Evropě včetně České republiky.

Inovace, které nestárnou

Rodina DéLonghi vsadila na spojení osvědčených tradicí a inovativního přístupu. Důraz je kladen především na jednoduchost ovládání. Díky systému jednoho tlačítka si připravíte dobré espresso, ale i cappuccino s nadýchanou mléčnou čepicí. Kávovary DéLonghi navíc disponují samoregulační tepelnou a samočisticí funkcí.

Továrna v Trevisu má rozsáhlé testovací oddělení. Lidé z DéLonghi tak chtějí zajistit, že kávovar vydrží dlouho a stý hrnek kávy, který si díky němu připravíte, bude stejně dobrý jako ten první.

Produkty DéLonghi jsou proslulé svým unikátním designem. Přečtěte si 2. díl našeho článku o kvalitních italských kávovarech a dozvíte se více o filozofii designu DéLonghi.

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.