Jaké bohatství ukrývají kávové kapsle NESPRESSO?

Nespresso káva a kávovary představují unikátní kombinaci v domácí přípravě kávy. Kávovary Nespresso nabízejí skvělé designové možnosti, nejmodernější technologie, spolehlivou funkčnost a velmi jednoduché ovládání, navíc se harmonicky snoubí se specifickou technologií kávových kapslí.

Kávové kapsle a jejich technologie

V jednotlivých kapslích Nespresso jsou harmonicky zkombinovány kávy z celého světa. Díky komplexní ochraně před přístupem vzduchu zajišťují čerstvost mleté kávy, která si tak zachovává všechny vůně a aromata.

Perfektní ochrana před vzduchem a světlem je zajištěna díky hermeticky uzavřené membráně, kapsle jsou vyrobeny z hliníku a stoprocentně zabraňují oxidaci. Technologie kapslí tak umožňuje zachování celé škály, až 900 extrémně prchavých aromat, které charakterizují čerstvě namletou kávu.

Díky mimořádně jednoduchému a elegantnímu tvaru, který prochází neustálou inovací je zajištěna optimální interakce kapsle a kávovaru.  Při přípravě dochází k perforaci horní části kapsle žiletkovým systémem, voda na přípravu kávy je upravována elektronicky, správnou extrakci zajišťuje vysokotlaká puma s výkonem 19 barů a rovnovážná distribuce vody. Výsledkem je vysoce kvalitní extrakce kávy a mimořádný chuťový zážitek.

Kávové směsi s individuálními aromatickými profily

Nespresso nabízí celkem 16 Grand Crus, tedy směsí kávy s výrazně individuálními charaktery a aromatickými profily. Jednotlivé druhy se liší podle aromatických tónů na škále: velmi pražené, pražené, ovocné, medové, kakaové, obilné, citrusové, kořeněné, vinné, dřevité, květinové, sladové. Podle intenzity na stupnici od jedné do deseti a podle velikosti šálku se dělí na ristretto, espresso, lungo, cappuccino.

  1. Ristretto: typické italské espresso. Směs jihoamerických a východoafrických káv Arabica s dotekem kávy Robusta, pražených zvlášť, aby byla vytvořena jemná ovocná směs s plným tělem. Jedná se o intenzivní espresso.
  2. Arpeggio: intenzivní a krémové. Silně upražená směs káv Arabica z Jižní a Střední Ameriky. Arpeggio má silný charakter a intenzivní tělo podpořené kakaovými tóny.
  3. Roma: plné a vyvážené. Rovnováha mezi lehce upraženou kávou Arabica z Jižní a Střední Ameriky dodává kávě Roma jemné a dřevité aroma s plným dlouhotrvajícím tělem.
  4. Livanto: kulaté a vyvážené. Livanto je čistou kávou Arabica z Jižní a Střední Ameriky s vyváženým charakterem podpořeným nádechem karamelu.
  5. Capriccio: bohaté a svérázné. Capriccio je směsí kávy Arabica z Jižní Ameriky, která je doplněna špetkou kávy Robusta. Jedná se o bohaté espresso s typickým silným nádechem obilovin.
  6. Volluto: sladké a ovocné. Čistá káva Arabica z Jižní Ameriky se vyznačuje sladkými a sušenkovými tóny, posílenými lehkou nakyslostí a ovocným aroma. Volluto je první prémiová směs z programu udržitelné kvality.
  7. Cosi: lehké a citrusové. Směs káv Arabica z východní Afriky a Jižní a Střední Ameriky je díky lehkému pražení jemným espressem s osvěžujícími tóny citrusů. Jedná se o espresso s lehkým tělem a osvěžující citrusovou příchutí.
  8. Indriya from India: intenzivní a kořeněné. Indriya je delikátním snoubením kávy Araica a Robusta z jihu Indie. Jedná se o espresso se silným tělem, které má úchvatnou osobitost a kořeněné aroma.
  9. Rosabaya de Colombia: ovocné a vyvážené. Tato směs jemných samostatně pražených kolumbijských káv Arabica rozvíjí příjemnou nakyslost s typickými tóny vína a červeného ovoce.
  10. Dulsao do Brasil: sladké a jemné. Čistá brazilská Arabica – Dulsao je směsí červených a žlutých odrůd Bourbon. Dělené pražení dodává kulatost a rovnováhu nasládlým tónům s nádechem medu a sladu.
  11. Fortissio Lungo: uspořádané a intenzivní. Směs jihoamerických a středoamerických káv Arabica s dotekem Robusty – Fortissio Lungo je intenzivní směsí s plným tělem a nahořklostí, která rozvíjí aroma z pražených zrn.
  12. Vivalto Lungo: Intenzivní a květinové. Vivalto Lungo je směsí, která je vyrovnaná a komplexní především díky oddělenému pražení jihoamerických a východoafrických káv Arabica, které kombinují aroma z pražení a jemné květinové tóny.
  13. Finezzo Lungo: květinové a osvěžující. V této Grand Cru se delikátně snoubí Arabiky z východní Afriky s Arabikami ze Střední a Jižní Ameriky. Kombinace lehkého pražení a specifických kávových odrůd způsobuje, že Finezzo Lungo je velmi aromatická káva s jemným nádechem jasmínu.
  14. Decaffeinato Lungo: Lehké s plnou chutí. Pomalé pražení této směsi jihoamerických káv Arabica doplněných kávou Robusta dává této lungo směsi jemné krémové tělo a aroma z pražení a obilnin.
  15. Decaffeinato: ovocné a delikátní.Směs jihoamerické kávy Arabica doplňuje jen malá špetka kávy Robusta. Směs je lehce upražená, aby se rozvinulo aroma červených plodů.
  16. Decaffeinato Intenso: hutné a silné. Silně upražená jihoamerická Arabica s dotekem Robusty přináší aroma z pražení spolu s nádechy kakaa a obilnin. Jedná se o silné espresso bez kofeinu s mohutným tělem.

Pokud vás zaujaly mimořádné aromatické vlastnosti kávových kapslí Nespresso, nezbývá než vybrat si mezi kávovary Nespresso ten pravý a vychutnat si svou oblíbenou kávu ze světových plantáží přímo v pohodlí svého domova. Podívejte se také na naše automatické kávovary do domácnosti.

Sledujte RSS kanál této kategorie

Pošlete článek známému







* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.